Idealno 8000

 

 

 

Okna nove generacije. Pri njihovi izbiri izberete udobje topline, tišine in estetike. Okna, ki temeljijo na sistemu Ideal 8000, zagotavljajo toplotno in zvočno izolacijo na najvišji ravni. Priporočljivi so za pasivne stavbe.

Uw za Ug = 0,5 (topli rob)
 
 

tesnilni sistem

struktura komore
 

Aluclad

 • profil razreda “B”,
 • 6-komorna struktura,
 • globina profila: 85 mm,
 • v naši standardni različici: zamašitev zaradi napačne namestitve ročice (okna, ki se nagibajo),
 • belo ali rjavo jedro,
 • sistem, opremljen s 3 tesnili,
 • armature delujejo v tako imenovani suhi komori – kar podaljša njihovo življenjsko dobo,
 • zasteklitve do širine 52 mm,
 • standardni zasteklitveni paket 4th / 18Ar / 4 / 18Ar / 4th [Ug = 0,5] *,
 • na voljo v različicah z ravnim ali zaobljenim okenskim krilom,
 • možna uporaba aluminijastih lupin Aluskin,
 • neobvezna skrita oprema,
 • priporočljivo za pasivne stavbe.
Idealno 8000
(AP 01  Posebni hrast )
Idealno 8000
(AP 02  Naravni hrast )
Idealno 8000
(AP 05  Mahagoni )
Idealno 8000
(AP 06  Temni hrast )
Idealno 8000
(AP 11  Daglezja )
Idealno 8000
(AP 15 Oregon III)
Idealno 8000
(AP 19  Turner Hradov slad )
Idealno 8000
(AP 20  Sheffield Hrast Alpine )
Idealno 8000
(AP 21  Sheffield Hrastov beton )
Idealno 8000
(AP 23  zlati hrast )
Idealno 8000
(AP 27  matica )
Idealno 8000
(AP 28 Walnuss tera)
Idealno 8000
(AP 29 Walnuss amaretto)
Idealno 8000
(AP 30  Temno zelena )
Idealno 8000
(AP 32  Temno rdeča )
Idealno 8000
(AP 33  Palisander )
Idealno 8000
(AP 34  siva )
Idealno 8000
(AP 40  antracitno )
Idealno 8000
(AP 41  Jekleno modra )
Idealno 8000
(AP 43  Zelena )
Idealno 8000
(AP 44  Strukturno bela )
Idealno 8000
(AP 47  Diamantno modra )
Idealno 8000
(AP 50  kremasta )
Idealno 8000
(AP 52  Breza )
Idealno 8000
(AP 60  Antracitno siva peščena struktura )
Idealno 8000
(AP 61  Struktura sivega peska )
Idealno 8000
(AP 62  Struktura sivega bazaltnega peska )
Idealno 8000
(AP 63  Brušeni aluminij )
Idealno 8000
(AP 65 Siv kremen brušen )
Idealno 8000
(AP 70  Sivi beton )
Idealno 8000
(AP 71  Sivi ahat )
Idealno 8000
(AP 72  Maron braun )
Idealno 8000
(AP 75  Sheffield Light Hrast )
Idealno 8000
(AP 79 Alux DB 703)
Idealno 8000
(AP 88  Quartz )
Idealno 8000
(AP 94  Sheffield Gray Oak )
Idealno 8000
(AP 95 Winchester)
Idealno 8000
(AP 102  bazaltna siva )
Idealno 8000
(AP 103  Pepelna blondinka )
Idealno 8000
(AP 104  čokoladno rjava )
Idealno 8000
(AP 105 Trompet)
Idealno 8000
(AP 106 Jet črna podloga)
Idealno 8000
(AP 115 sivi beton)
Idealno 8000
(AP 116 BrillandWeiss)

Za varnost naših oken skrbijo predvsem okovje, ki je nevidno s prostim očesom.

 

Okna, ki temeljijo na sistemu Ideal 8000, so opremljena s priključki Maco Multi-Matic . Izbira strojne opreme je odvisna od individualnih potreb in zahtev kupca. V naši standardni različici ima okno šest protivlomnih ključavnic na krilo in zatiči, ki preprečujejo vlom z nastavitvijo stiskanja. Pomemben del armature je tudi notranja centralna kompresijska ključavnica. Ključavnica se samodejno prilagodi zračni reži. To zagotavlja ne samo varnost, temveč tudi tesnost in lahkotno delovanje okenskih kril. Kot eden redkih proizvajalcev opremljamo nagibna okna z zamašitvijo proti napačni namestitvi ročajev . Vgrajen je z dvigalom krila.

 

Kot vidite, ima Maco Multi-Matic okovje velike prednosti. Lahko so enostavno opremljeni z dodatnimi protilomnimi zapahi in drugimi elementi. Če želite dobiti okno z najvišjimi varnostnimi parametri, priporočamo tudi protivlomno ali kaljeno steklo, pa tudi ključe Hoppe Secustik s ključem . Ponujamo tudi okovje, ki ustreza zahtevam razredov WK1 in WK2 .

 

Dodaten varovalni element, ki preprečuje vlom, so lahko trstična stikala in alarmne zanke v podoknu. Trstična stikala niso nič drugega kot magnetni senzorji odpiranja oken. Alarm se bo aktiviral v trenutku selitve okovja okoli okna. Slednja rešitev, alarmna zanka , se bo sprožila v trenutku zloma stekla ali drugih motenj v njegovi strukturi.

Iz leta v leto je vedno več kupcev, ki pri izbiri oken za svoje domove kot odločilni dejavnik upoštevajo indikator toplotne izolacije izdelka. Pogosteje se odločijo za energetsko učinkovite izdelke, ki bodo omogočili znižanje računov za energijo.

 

Ideal 8000 je najtoplejši sistem iz družine profilov Aluplast z izjemnimi priložnostmi. Njegova globina profila omogoča namestitev zasteklitvenih enot do 51 mm njihove širine. Kupcem, ki cenijo kakovost izdelka, priporočamo, da dodate še širšo enoto s štirimi stekli s toplim distančnikom . Tako pripravljeno okno bo z lahkoto doseglo koeficient toplotne prehodnosti, potreben za okna, zasnovana za pasivne stavbe.

 

Predlagamo tudi, da si ogledate naše najnovejše izdelke v ponudbi. Stekla s selektivno plastjo so popolna novost, ki bo omogočila zmanjšanje računov za ogrevanje in zmanjšala stroške, povezane s klimatsko napravo v toplejših dneh. Steklo zaradi uporabljene posebej izdelane plasti prepušča bistveno manj sončne svetlobe, zato je poleti veliko lažje ohranjati lepo in prijetno temperaturo v prostorih. Pozimi pa bo steklo ovira za uhajanje toplote od znotraj. Stekla so še posebej priporočljiva za uporabo v stavbah z velikimi zasteklitvenimi enotami z juga, jugozahoda in jugovzhoda.

Absolutno najpomembnejši elementi so izbira barv in struktur furnirja . Na voljo imamo široko paleto gladkih in lesu podobnih barv. Danes tehnologija omogoča, da ponujamo enostranske in obojestranske furnirje, pa tudi z uporabo dvobarvne formule .

 

Kupcem, ki iščejo inovativne rešitve, toplo priporočamo aluminijaste lupine z imenom Aluskins . Zahvaljujoč Aluskinsu bo okno dobilo zaključek, značilen za aluminijasta okna. To je najboljša kombinacija toplote, ki jo zagotavljajo PVC okna z estetsko kakovostjo, ki jo kažejo aluminijasta okna. Aluskins so na voljo tudi v široki paleti barv, popolnoma edinstveni glede PVC stavbnega pohištva. Lupine so lahko v kateri koli RAL barvi in ​​ponujamo široko paleto teksturiranih barv.

 

Če bi radi še bolj povečali estetske vidike oken, jih lahko opremimo s priključki Multi-Power – tako imenovano skrito armaturo . Armatura je skrita v rabastu in je popolnoma zaprta, ko je okno zaprto.

 

Elementi, ki jih je mogoče skriti, so:

 • sledi premičnega zvočnika,
 • pogonske gredi,
 • tečaji in drugi funkcionalni deli.

 

Na ta način bo okno dobilo eleganten videz in njegova sestava bo postala izjemno uravnotežena. Poleg estetskih dejavnikov skritih okov je treba upoštevati, da je njihova praktična funkcija enako pomembna. Za tečaje z uporabo skritih okovjev je značilna povečana nosilnost, s čimer okno pridobi protivlomne lastnosti. Prav tako so toplejši, saj skrita oprema preprečuje toplotne mostove.

Proizvodni postopek je izjemno pomemben in uporaba ustrezne tehnologije nedvomno izboljša parametre uporabe stavbnega pohištva. Zato nenehno vlagamo v strojni center in izboljšujemo proizvodno tehnologijo naših oken. Kot pionirji na svetu smo se odločili, da bomo v množično proizvodnjo uvedli tehnologijo V-Perfect .

 

Zaradi danes uporabljenih rešitev kupcem lahko ponudimo najkakovostnejše in natančno dodelano stavbno pohištvo. Okna v sistemih Ideal 8000 lahko poljubno izdelamo s tehnologijo V-Perfect. V tem primeru mesto spajanja nima nobenih oznak presežkov materiala, zato vogal okna dobi izjemno estetski videz. Mesto spajanja profilov je praktično nevidno. Za spajanje belih in furniranih profilov uporabljamo tehnologijo V-Perfect.

 

Kupcem, ki iščejo alternativne rešitve, priporočamo tudi okna s premično steno . Premični nosilec ni nič drugega kot element okenske konstrukcije, ki je trajno povezan z eno od kril. Le z uporabo tega mulliona lahko dobimo popoln dostop do sončne svetlobe brez kakršnih koli motenj v odprtem okvirju, saj ni nobene vidne delitve z nobenim mullionom.

 

Izjemno zanimiva rešitev so tudi zasloni proti onesnaževanju . Ne ščitijo le pred smogom, temveč tudi pred glivicami in plesnijo, morsko soljo, spori rastlin, cvetnim prahom, pršicami, žuželkami in celo aerosoli, izpušnimi plini ali prahom. Pozimi predstavljajo popolno zaščito pred smogom, spomladi pa so rešitev za ljudi z alergijami, poleti pa delujejo tudi kot zaščita pred mrčesom. Zasloni proti onesnaževanju so certificirana in preizkušena rešitev, ki svoje filtrirne lastnosti ohranja 3 leta.

Ponujamo široko paleto dodatkov, ki jih lahko dodamo oknu na osnovi sistema Ideal 8000. V skupino najbolj priljubljenih dodatkov zagotovo spadajo ročaji Hoppe Secustik . Opremljeni so z mehanizmom, ki blokira zasuk ročaja, s čimer imajo okna odlično zaščito pred vdorom. Še boljšo zaščito zagotavlja ročaj Hoppe Secustik s ključem . Druga možnost je pridobiti vedno več navdušencev med starši, saj je ključavnica učinkovita zaščita pred odpiranjem oken s strani otrok. Ročaj s ključnimi bloki učinkovito odpira okno. Če pa želimo zavarovati okno pred odpiranjem in obdržati možnosti njegovega nagiba, pojdite na okovje s tako imenovanim nagibom v angleškem slogu. Mehanizem okovja blokira možnost odpiranja okna, vendar pušča možnost njegovega nagiba. Otrok bo lahko nagnil okno, razen možnosti njegovega odpiranja.

 

Če razmišljamo o ročajih, ne moremo pozabiti na možnost namestitve zavore v ročaj . Zavora omogoča držanje krila okna v katerem koli položaju po odprtju.

 

Windows ima veliko uporabnih funkcij. Poleg varnosti nedvomno zagotavljajo prezračevanje. Vsa obračljiva okna v naših standardnih različicah so opremljena z mikro prezračevanjem v kotu . Čeprav se ta rešitev uporablja za vsa okna, je priporočljivo zagotoviti, da so tudi okna, ki jih kupujemo, opremljena z zračnimi odprtinami . Zahvaljujoč njim bomo dobili stalni dostop do svežega zraka. Najbolj priročna rešitev so ventilatorji, ki jih nadzoruje senzor vlažnosti . Praktično niso prisotni. Tu je krmilni senzor poliamidni trak, ki analizira spremembe relativne vlažnosti v prostorih in spreminja odprtino odzračevalnika.

 

Če želimo povečati parametre toplotne izolacije okna, je priporočljivo, da jih opremimo s toplimi robniki . Izdelane so iz kompozitnega izolacijskega materiala in izboljšujejo izolacijo stekel ter zmanjšujejo tveganje začasne kondenzacije vodne pare, ki pozimi lahko zmrzne in se zato okoli tesnil pojavi led. Poleg tega topli robni distančniki zagotavljajo dolgoročno tesnost izoliranega stekla in največji prihranek izgub toplotne energije z zmanjšanjem toplotnih mostov na mestu spajanja okvirja s steklom.

Tags: No tags

Comments are closed.