Idealno 4000

 

 

 

Ta univerzalni sistem dokazuje, da deluje tako v sodobni arhitekturi enodružinskih in večstanovanjskih stanovanj  kot tudi v prenovljenih stavbah.

Uw za Ug = 0,7 (topli rob)

tesnilni sistem

struktura komore

Prenova

Aluclad

Idealno 4000 Specifikacija

 • a “B” class profile,
 • a 5-chamber structure,
 • the profile depth: 70 mm,
 • in the standard version: open steel 1,5 mm thick,
 • in the standard version: a blockage against handle misplacement (a turn-tilt window),
 • in the standard version: hardware equipped with two anti-burglary pins per sash,
 • a white, brown and anthracite core,
 • an option to manufacture windows with a renovation frame,
 • the 2-gaskets system,
 • glazed units up to the width of 42 mm,
 • standard glazing package 4/16Ar/4th [Ug=1.1]*,
 • available in options with a straight or semi-flush sash,
 • possible to add Aluskins aluminium shells,
 • optional concealed hinges,
 • possible to mount a handle in the centre,
 • recommended for multi-family housing.

 

*standard of the day 16.04.2019. Requires technological confirmation.

Ideal 4000
(AP 01 Special oak)
Ideal 4000
(AP 02 Natural oak)
Ideal 4000
(AP 05 Mahogany)
Ideal 4000
(AP 06 Dark oak)
Ideal 4000
(AP 11 Daglezja)
Ideal 4000
(AP 15 Oregon III)
Ideal 4000
(AP 19 Turner Oak Malt)
Ideal 4000
(AP 20 Sheffield Oak Alpine)
Ideal 4000
(AP 21 Sheffield Oak Concrete)
Ideal 4000
(AP 23 Gold oak)
Ideal 4000
(AP 27 Nut)
Ideal 4000
(AP 28 Walnuss tera)
Ideal 4000
(AP 29 Walnuss amaretto)
Ideal 4000
(AP 30 Dark green)
Ideal 4000
(AP 32 Dark red)
Ideal 4000
(AP 33 Palisander)
Ideal 4000
(AP 34 Gray)
Ideal 4000
(AP 40 Anthracitic)
Ideal 4000
(AP 41 Steel blue)
Ideal 4000
(AP 43 Green)
Ideal 4000
(AP 44 Structural white)
Ideal 4000
(AP 47 Diamond blue)
Ideal 4000
(AP 50 Creamy)
Ideal 4000
(AP 52 Birch)
Ideal 4000
(AP 60 Anthracite gray sand structure)
Ideal 4000
(AP 61 Gray sand structure)
Ideal 4000
(AP 62 Gray basalt sand structure)
Ideal 4000
(AP 63 Brushed aluminum)
Ideal 4000
(AP 65 Grey quartz sanded)
Ideal 4000
(AP 70 Gray concrete)
Ideal 4000
(AP 71 Grey agate)
Ideal 4000
(AP 72 Maron braun)
Ideal 4000
(AP 75 Sheffield Light Oak)
Ideal 4000
(AP 79 Alux DB 703)
Ideal 4000
(AP 88 Quartz)
Ideal 4000
(AP 94 Sheffield Grey Oak)
Ideal 4000
(AP 95 Winchester)
Ideal 4000
(AP 102 Basalt Grey)
Ideal 4000
(AP 103 Ash Blonde)
Ideal 4000
(AP 104 Chocolate Brown)
Ideal 4000
(AP 105 Trompet)
Ideal 4000
(AP 106 Jet Black Mat)
Ideal 4000
(AP 115 Grey Concrete)
Ideal 4000
(AP 116 BrillandWeiss)

Ponujamo široko paleto rešitev, ki bodo izboljšale ne samo funkcionalne vidike okna, temveč tudi njegove estetske lastnosti.

 

Osnovni način dodajanja posameznega sloga oken in vrat je izbira barve in strukture furnirja . Na izbiro imamo široko paleto gladkih in lesu podobnih barv . PVC okna so na voljo z enostranskimi, dvostranskimi in dvobarvnimi furnirji . Popolnoma nova možnost v naši ponudbi je barvni furnir . Furnirje polagamo ne samo na okvir, temveč tudi rabate, robove kril in druge elemente, ki jih ob zaprtju okna ne vidimo, ampak ko jih odpremo. Poleg tega lahko naše stranke izberejo obliko zaključka okenskega krila, ki jo ponujamo v dveh različicah – Round-line (zaokroženo) in Soft-line (ravno).

 

Če želite doseči najvišji standard estetike oken, si vsekakor oglejte ostale izdelke v naši ponudbi. Aluminijaste lupine, imenovane ” Aluskins “, združujejo toploto, ki jo zagotavljajo PVC okna, in inovativno zasnovo, ki jo zagotavljajo aluminijasta okna. Omogočili bodo edinstveno in nenavadno zasnovo stavbe. Aluminijaste kože za PVC okna so na voljo v celotni barvni paleti RAL. Še več, v naši ponudbi boste našli tudi široko paleto teksturiranih barv.

 

Nenavadno estetiko lahko izboljšate z uporabo strojne opreme Multi-Power , ki ji pravimo tudi skriti tečaji . Vsi njihovi posebni deli so skriti znotraj območja rabata in popolnoma nevidni, ko je okensko krilo zaprto. Ta rešitev ne samo izboljša estetski zaključek izdelka, temveč omogoča tudi odpravo toplotnih mostov .

Zahteve za okna so vsak dan bolj zahtevne. Obstaja veliko načinov za nadgradnjo njihove funkcionalnosti in varnosti.

 

Običajno so naša okna izdelana s sistemom Ideal 4000 in opremljena z dvema protilomnimi zapahi na krilo in zatiči, ki preprečujejo vdor v last in imajo možnost nastavitve tlaka. Pomemben sestavni del okenske strojne opreme je notranja centralna kompresijska ključavnica . Samodejna kompresijska ključavnica se prilagodi zračni reži. Ta rešitev zagotavlja ne samo varnost, temveč tudi tesnost in svetlobno delovanje okenskega krila. Vse armature za nagibna okna so standardno opremljene tudi z blokado proti nepravilni namestitvi ročaja . Dodatna funkcionalna komponenta je mikro prezračevalna škarja , ki omogoča režno zračenje.

 

Razred protivlomne odpornosti za okna bomo zagotovo nadgradili z večjim številom protivlomnih zatičev , posebnim ročajem s ključem in protivrtalno ploščo – tesnilom, ki je nameščeno v zaporni omarici. Naša okna so lahko opremljena tudi z okovjem, ki ustreza zahtevam razredov WK1 in WK2 .

 

Priporočamo, da okna, zgrajena na osnovi sistema Ideal 4000, opremite s priborom s tako imenovanim stopnjevanim nagibom . Ta funkcija omogoča nastavitev krila v nekaj različnih položajih – začenši z nastavitvijo ročaja v prezračevalnem položaju in nato do polnega nagiba. Druga zanimiva možnost je zavora v ročaju , ki po odprtju okna omogoča, da se krilo ustavi v poljubnem izbranem položaju. Obe možnosti, ki sta vključeni v našo ponudbo, omogočata prezračevanje prostorov in s tem zagotavljata njihovo pravilno prezračevanje. Kljub temu je vedno priporočljivo okno opremiti z odzračevalnikom . Ponujamo široko paleto okenskih ventilatorjev, kot so tlačni ventilatorji, ki jih krmili senzor vlažnosti in zastekljeni zračniki.

Ali je mogoče namestiti nova PVC okna brez demontaže starih okenskih okvirjev? Ja, res je! Z uporabo sistema Ideal 4000 izdelujemo izjemno funkcionalna obnovitvena okna . Ta okna imajo posebej izdelan okvir s tako imenovanim maskirnim delom, ki na notranji strani nameščenega okna ustvarja estetski trak. Na zunanji strani je mogoče dodati posebne zaporne profile. Vgradnja obnovitvenih oken ne zahteva demontaže starih okenskih okvirjev. Tako sta nevarnost poškodbe fasade stavbe in čas, potreben za namestitev oken, omejena na potreben minimum.

 

Specifikacija:

 • 5-komorni sistem,
 • globina profila: 70 mm,
 • obnovitveni trak, dolg 40 ali 65 mm, z možnostjo skrajšanja na zahtevane velikosti,
 • belo in rjavo jedro,
 • sistem, opremljen z dvema tesniloma,
 • zasteklitev s širokimi enotami do 41 mm.

Široka paleta dodatkov večinoma vključuje dodatne funkcije, ki jih bo imelo okno. Ena najpomembnejših funkcij, ki jo morate imeti v mislih, je nedvomno funkcija prezračevanja. Zato je zelo priporočljivo namestiti zračnike , ki zagotavljajo stalen dostop do svežega zraka od znotraj in preprečujejo, da bi se sobe navlažile.

 

Če želite otroke varovati v sobah, priporočamo tudi, da se odločite za ročaje Hoppe Secustik s ključem in okovje v angleškem slogu . Kakšna je razlika? Ročaj s ključem popolnoma blokira možnost odpiranja okna. Nagibni mehanizem v angleškem slogu blokira možnost odpiranja okna, vendar pušča možnost nagibanja okna.

 

Namestitev zaslonov proti žuželkam bo zagotovo tolažila ljudi, ki preživijo svoj čas znotraj. Ta rešitev je absolutno najučinkovitejša metoda zaščite pred žuželkami. Naša ponudba vključuje zaščito pred insekti in je izjemno obsežna. Izbirate lahko med fiksnimi , drsnimi in valjčnimi zasloni za žuželke .

 

Poleg tega so zasloni proti onesnaževanju izjemno zanimiva rešitev. Ščitijo ne le pred smogom, temveč tudi pred plesnijo in glivicami, morsko soljo, spori rastlin, cvetnim prahom, pršicami, žuželkami in celo aerosoli, izpušnimi plini in prahom. Pozimi so odlična zaščita pred smogom, spomladi so rešitev za alergike, poleti pa delujejo kot zaščita pred mrčesom. Naši zasloni proti onesnaževanju so certificirani, preizkušeni in ohranjajo svoje filtracijske lastnosti 3 leta.

 

Vlagatelji, ki želijo svojim oknom dodati pametnejši videz, se vsekakor odločijo za muntine predvsem zaradi njihovih dekorativnih vidikov. Naše stranke lahko izbirajo med notranjim in stick-on muntins . Odvisno od izbrane vrste muntinov so nameščeni med stekli ali nalepljeni na stekleno površino.

Tags: No tags

Comments are closed.