MB-86

 

 

 

Priporočljivo za energetsko učinkovito gradnjo. Sistem vam ponuja velike možnosti oblikovanja, saj je trpežen, tog in ima odlične toplotne in zvočne izolacijske lastnosti. Lahko se uporablja za gradnjo vrat do višine 3 metrov.

Uw za Ug = 0,5 (topli rob)

tesnilni sistem

struktura komore
 

MB-86 Specifikacija

 • globina okvirja (vrata / okno): 77 mm,
 • globina krila / krila (vrata / okno): 77/86 mm,
 • globina zasteklitve (okno): okvir 13,5-58,5 mm,
 • globina zasteklitve (vrata): 13,5-58,5 mm,
 • standardni zasteklitveni paket 4th / 16Ar / 4 / 16Ar / 4th [Ug = 0,6] *,
 • maks. dimenzije oken: višina do 2400 mm, širina do 1700 mm,
 • maks. teža krila / krila (vrata / okno) – 200/150 kg
 • Despiro aluminijasta vrata se lahko namestijo,
 • s termičnim odmorom,
 • lahko se uporabi dodatni izolator (Aero ali SI),
 • možna je namestitev skritega krila,
 • na voljo enokomorni ali dvokomorni stekleni paketi,
 • dvobarvno lakiranje,
 • lahko se uporablja skrita strojna oprema,
 • na voljo so obnovitvena okna,
 • profili se lahko upogibajo, na voljo so obokana okna (trajna zasteklitev),
 • Na voljo so strukture PSK.
 • možna je gradnja balkona s pragom,
 • združljiv z MB-77HS.

 

* Standard dneva 16.04.2019. Zahteva tehnološko potrditev.

Barve lahko poudarijo obliko aluminijastega pohištva in mu dajo individualen značaj in pristen videz.

Vsi aluminijasti sistemi, ki jih ponuja naše podjetje, so na voljo v dveh barvnih paletah – RAL in DECORAL. Dobavljamo tudi eloksirana okna in vrata. Tako velika izbira vam omogoča, da izberete popolna okna, ki ustrezajo notranjosti in fasadi.

 

RAL

Osnovna barvna paleta. Profili so v eni od 213 gladkih barv ali v pesku ali kovinski teksturi.

 

DECORAL

Lesnozrnata zaključna paleta. Aluminijasto pohištvo, ki ga ponuja naše podjetje, je v naslednjih barvah: bukev, češnja, zlati hrast, winchester, jelka, mahagoni, sapele, oreh, orehova žila, bor, češnja, wenge.

 

ANOLIZIRANI ALUMINIJ

Anodizirani aluminij zagotavlja odlične lastnosti (trdoto in odpornost proti koroziji) ter vam omogoča izbiro med najrazličnejšimi barvami. Na voljo so naslednje barve eloksiranih elementov: razstreljeno srebro, razstreljeno zlato, razstreljeni inox, razstreljeni šampanjec, razstreljena oljka, razkuhana rjava, razkuhana črna, brušena eloksirana inoks, brušena močna eloksirana inoks. 

En sistem, več možnosti. Brez uporabe drugih sistemov lahko izdelamo okna , vrata , okna s skritim krilom in celo vrata Despiro . Ta večnamenska rešitev zagotavlja vrhunsko estetiko in vzdržljivost. Dvokomponentno centralno tesnilo zagotavlja odlično zrakotesnost in toplotno izolacijo prostora med krilom in okvirjem.

 

Učinkovit videz vrat in oken MB-86 zagotavlja široka paleta razpoložljivih barv ( RAL in paleta lesa ) in zasteklitvenih trakov, ki so na voljo v treh različicah: Standard, Prestige in Style. Če iščete unikatne rešitve, priporočamo dvobarvno lakiranje, dve različni barvi na notranji in zunanji strani profila.

 

Omeniti velja tudi široko paleto možnosti zasteklitve. Okna MB-86 so lahko izdelana s stekli do 58,5 mm (okvir) in 67,5 mm (krilo), kar vam omogoča namestitev dvokomornega, zvočnega in protivlomnega stekla.

 

Okna MB-86 so lahko dodatno opremljena s skrito strojno opremo . Ostane skrit v vgradnem utoru in je neviden, ko je krilo zaprto. Vsi elementi strojne opreme so lahko skriti. Takšna strojna oprema ima poleg svojih estetskih vrednot tudi nekaj praktičnih prednosti. Uporabniku omogoča, da krilo prilagodi v treh dimenzijah in nastavi širino odprtine krila.

Sistem MB-86 spada med izdelke z odličnimi parametri toplotne izolacije. Struktura profila omogoča tri različice . Odvisno od zahtev glede toplotne izolacije so to lahko ST, SI in AERO. Profili AERO so napolnjeni z aerogelom, materialom odličnih toplotnih izolacijskih lastnosti.

 

Če resnično cenite toplotno udobje, priporočamo izolacijske distančnike . Izdelani iz kompleksnega izolacijskega materiala izboljšujejo izolacijske lastnosti in zmanjšujejo tveganje za začasno kondenzacijo vodne pare. Poleg tega zagotavljajo dolgotrajno zrakotesnost izoliranih steklenih plošč in zmanjšujejo izgubo toplote z zmanjšanjem toplotnega mosta na spoju profilne plošče.

 

Vrata in okna po sistemu MB-86 izpolnjujejo najvišje zahteve glede toplotne izolacije , zračne prepustnosti in vodotesnosti . Odporni so tudi na obremenitve z vetrom. Priporočljivo za energetsko učinkovito gradnjo.

Nameščate nova aluminijasta okna brez odstranjevanja starih okvirjev? Je mogoče! Ponujamo zelo funkcionalna obnovitvena okna s sistemom MB-86. Okna temeljijo na standardnih profilih, na katere je pritrjen kotni nosilec (na eni ali obeh straneh). Obloge za renoviranje so vstavljene v nosilec, da bi prikrili stare okvirje. Namestitev novih aluminijastih oken ne zahteva odstranjevanja starih okvirjev, kar zmanjšuje tveganje poškodb fasade in čas, potreben za namestitev novih oken.

 

Specifikacija:

 • globina okvirja (vrata / okno): 77 mm,
 • globina krila / krila (vrata / okno): 77/86 mm,
 • globina zasteklitve (okno): okvir 13,5-58,5 mm,
 • globina zasteklitve (vrata): 13,5-58,5 mm,
 • sanacijska plavuti, dolžina: 45, 65, 85, 105 in 115 mm,
 • notranji maskirni profil, dolžina: 20, 40, 60 mm.

Dodatna oprema lahko izjemno vpliva na videz in varnost uporabe . Aluminijasti profili se pogosto uporabljajo za zelo velike zastekljene površine. Ti pa so za vlomilce lahko zelo mamljivi. Da se zaščitite pred njimi, priporočamo, da okna MB-86 opremite s trstičnimi releji .

 

Namestite lahko tudi steklene plošče VSG , torej varnostno steklo. Ta vrsta stekla se proizvaja z lepljenjem stekla s posebnim filmom. Takšna struktura daje oknu protivlomne lastnosti (težko ga je zlomiti), takšna okna lahko delujejo kot strukturni elementi, saj se tudi v primeru loma steklo oprime filma.

 

Ventilatorji zagotavljajo neprekinjen pretok svežega zraka v prostor. Priporočamo Renson prezračevalne stene in ventilatorje, občutljive na vlago, ki jih ponuja naše podjetje. Med profilom in steklom so nameščeni ventilatorji, nameščeni na plošče, medtem ko so v okvir vključeni ventilatorji, občutljivi na vlago. Upoštevati je treba višino okvirja, saj vam vsi okvirji ne omogočajo namestitve ventilatorja, občutljivega na vlago.

 

Poleg standardnih rešitev je sistemsko stavbno pohištvo MB-60 na voljo z lakiranimi ročaji in skrito strojno opremo . Lahko se odločite tudi za namestitev notranjih in lepilnih palic krila (širine 25 mm).

 

Aluminijaste vdove so priljubljene pri tistih, ki želijo imeti velike zastekljene površine in odprte prostore. Takšna zasteklitev je zelo privlačna, vendar lahko povzroči pregrevanje prostorov. Da bi preprečili pregrevanje, priporočamo zunanje rolete tipa zaslon , enega najbolj elegantnih načinov zaščite prostorov pred prekomernim ogrevanjem. Material, iz katerega so izdelani, absorbira in odseva velik del sončne svetlobe, kar uporabniku omogoča, da znotraj zgradbe ohranja udobno temperaturo.

Tags: No tags

Comments are closed.