MB-70/70 HI

 

 

 

Vzdržljiva in lepa okna. Sistem MB-70 vam omogoča namestitev varne in izolirane zasteklitve. Na voljo z izboljšano toplotno izolacijo (različica HI). Sistem MB-70 je osnova za več alternativnih rešitev, ki izboljšujejo možnosti uporabe.

tesnilni sistem

struktura komore
 

Prenova

MB-70/70 HI Specifikacija

 • globina okvirja (vrata / okno): 70 mm,
 • globina krila / krila (vrata / okno): 70/79 mm,
 • debelina zasteklitve (stalno okno in vrata / aktivno okno): 15-51 mm / 23-60 mm,
 • standardni zasteklitveni paket 4 / 16Ar / 4th [Ug = 1,1] *,
 • maks. dimenzije oken: višina do 2400 mm, širina do 1600 mm,
 • maks. teža krila / krila (vrata / okna) – 120/130 kg
 • na voljo enokomorni ali dvokomorni stekleni paketi,
 • trikomorna profilna struktura,
 • s termičnim odmorom (na voljo dodatni izolator – različica HI),
 • možna je namestitev skritega krila,
 • dvobarvno lakiranje,
 • lahko se uporablja skrita strojna oprema,
 • na voljo so obnovitvena okna,
 • profili se lahko upogibajo, na voljo so obokana okna (trajna zasteklitev),
 • Na voljo so strukture PSK.

 

* Standard dneva 16.04.2019. Zahteva tehnološko potrditev.

Barve lahko poudarijo obliko aluminijastega pohištva in mu dajo individualen značaj in pristen videz.

Vsi aluminijasti sistemi, ki jih ponuja naše podjetje, so na voljo v dveh barvnih paletah – RAL in DECORAL. Dobavljamo tudi eloksirana okna in vrata. Tako velika izbira vam omogoča, da izberete popolna okna, ki ustrezajo notranjosti in fasadi.

 

RAL

Osnovna barvna paleta. Profili so v eni od 213 gladkih barv ali v pesku ali kovinski teksturi.

 

DECORAL

Lesnozrnata zaključna paleta. Aluminijasto pohištvo, ki ga ponuja naše podjetje, je v naslednjih barvah: bukev, češnja, zlati hrast, winchester, jelka, mahagoni, sapele, oreh, orehova žila, bor, češnja, wenge.

 

ANOLIZIRANI ALUMINIJ

Anodizirani aluminij zagotavlja odlične lastnosti (trdoto in odpornost proti koroziji) ter vam omogoča izbiro med najrazličnejšimi barvami. Na voljo so naslednje barve eloksiranih elementov: razstreljeno srebro, razstreljeno zlato, razstreljeni inox, razstreljeni šampanjec, razstreljena oljka, razkuhana rjava, razkuhana črna, brušena eloksirana inoks, brušena močna eloksirana inoks. 

Aluminijasta okna, ki temeljijo na sistemu MB-70, so toga, trpežna in stabilna. Uporabljajo se lahko za izdelavo varnih velikih struktur, zato se lahko uspešno uporabljajo pri gradnji poslovnih stavb, hotelov, agencijskih stavb in bank.

 

Sistem omogoča polnjenje odpiralnih okenskih kril z zasteklitvenimi enotami debeline 23 do 60 mm in polnjenje fiksnih oken in kril vrat s steklenimi enotami 15 do 51 mm. Tako široka paleta zasteklitvenih enot vam omogoča namestitev vseh vrst standardnih in nestandardnih stekel.

 

Sistem MB-70 nam omogoča izdelavo bočnih, spodnjih in nagibno-obračljivih oken . Na voljo so tudi Windows s premikajočo se objavo .

 

Okna MB-70 so opremljena s termičnim odmorom – dodatna prednost. Poleg varnosti in odličnega videza zagotavljajo dobre lastnosti toplotne izolacije.

 

Na tem sistemu temelji tudi rešitev, imenovana MB-70 HI . Toplotnoizolacijske lastnosti tega sistema so bistveno večje od osnovne različice.

Aluminijasti sistemi nudijo velike možnosti oblikovanja, kar vam omogoča izdelavo oken, vrat, drsnih sistemov in velikih zastekljenih površin. Na osnovi MB-70 je bilo ustvarjenih več alternativnih rešitev, ki vam dajejo nove možnosti.

 

Uporaba MB-70 HI zagotavlja stavbi boljšo toplotno izolacijo. Posebni izolacijski vložki, nameščeni v osrednji komori, izboljšajo toplotnoizolacijske lastnosti. Tako kot v osnovnem sistemu se tudi okna MB-70 HI lahko uporabljajo za posamezne konstrukcije in aluminijaste fasade.

 

MB-70 US je ena izmed najbolj priljubljenih alternativnih rešitev. Okna, izdelana s tem sistemom, imajo na zunanji strani nevidna krila . Ko sta stalna in aktivna okna drug ob drugem, jih ni mogoče ločiti. Kadar gledamo od zunaj, so okvirji precej ozki in zagotavljajo tanek in lahek videz. Ta rešitev je na voljo v različici MB-70 US HI, opremljeni z dodatno izolacijo.

 

MB-70 Industrial je še ena alternativna rešitev. Okenski profili, ki temeljijo na tem sistemu, imajo dodatne okrasne elemente, ki se nanašajo na jeklena okna v stavbah, ki so v zgodovinskem ohranitvi, kar modernizirani stavbi zagotavlja veliko večjo zaščito pred toplotnimi izgubami.

Nameščate nova aluminijasta okna brez odstranjevanja starih okvirjev? Je mogoče! Ponujamo zelo funkcionalna obnovitvena okna po sistemu MB-70 . Okna temeljijo na standardnih profilih, na katere je pritrjen kotni nosilec (na eni ali obeh straneh). Obloge za renoviranje so vstavljene v nosilec, da bi prikrili stare okvirje. Namestitev novih aluminijastih oken ne zahteva odstranjevanja starih okvirjev, kar zmanjšuje tveganje poškodb fasade in čas, potreben za namestitev novih oken.

 

Specifikacija:

 • globina okvirja (vrata / okno): 70 mm,
 • globina krila / krila (vrata / okno): 70/79 mm,
 • debelina zasteklitve (stalno okno in vrata / aktivno okno): 15-51 mm / 23-60 mm,
 • trikomorna profilna struktura,
 • sanacijska plavuti, dolžina: 45, 65, 85, 105 in 115 mm,
 • notranji maskirni profil, dolžina: 20, 40, 60 mm.

Pri izbiri oken, zlasti za javne objekte, je nujno razmisliti o izbiri dodatne opreme, vključno s tistimi, ki vplivajo na protivlomni razred . Okna MB-70 so dodatno opremljena s strojno opremo Maco Multi-Matic . Končni nabor strojne opreme pa je odvisen od potreb in zahtev kupca. Dobro je namestiti strojno opremo, ki ustreza zahtevam protivlomnega razreda WK1 in WK2 . Ponujamo tudi takšno strojno opremo, saj nam omogoča, da vam zagotovimo najvišje varnostne standarde.

 

Da se zaščitite pred njimi, priporočamo, da okna MB-70 opremite s trstičnimi releji , senzorji gibanja in bistvenimi komponentami alarmnega sistema. Reed releji so magnetni senzorji, ki sprožijo alarm, ko se spremeni položaj obodne strojne opreme, torej vsakič, ko nekdo poskuša odpreti okno.

 

Priporočamo namestitev steklenih paketov s steklom VSG . Ta izjemno varna rešitev predstavlja dodatno oviro pred vlomilci in v primeru zloma zagotovi, da se nihče ne poškoduje. Plošče VSG so laminirane s posebnim filmom – tudi če nekdo razbije steklo, se koščki stekla prilepijo na film.

Dodatna oprema lahko izjemno vpliva na videz in varnost uporabe . Aluminijasti profili se pogosto uporabljajo za zelo velike zastekljene površine. Ti pa so za vlomilce lahko zelo mamljivi. Da se zaščitite pred njimi, priporočamo, da okna MB-70 opremite s trstičnimi releji .

 

Namestite lahko tudi steklene plošče VSG , torej varnostno steklo. Ta vrsta stekla se proizvaja z lepljenjem stekla s posebnim filmom. Takšna struktura daje oknu protivlomne lastnosti (težko ga je zlomiti), takšna okna lahko delujejo kot strukturni elementi, saj se tudi v primeru loma steklo oprime filma.

 

Ventilatorji zagotavljajo neprekinjen pretok svežega zraka v prostor. Priporočamo Renson prezračevalne stene in ventilatorje, občutljive na vlago, ki jih ponuja naše podjetje. Med profilom in steklom so nameščeni ventilatorji, nameščeni na plošče, medtem ko so v okvir vključeni ventilatorji, občutljivi na vlago. Upoštevati je treba višino okvirja, saj vam vsi okvirji ne omogočajo namestitve ventilatorja, občutljivega na vlago.

 

Poleg standardnih rešitev je sistemsko stavbno pohištvo MB-60 na voljo z lakiranimi ročaji in skrito strojno opremo . Lahko se odločite tudi za namestitev notranjih in lepilnih palic krila (širine 25 mm).

 

Če resnično cenite toplotno udobje, priporočamo izolacijske distančnike . Izdelani iz kompleksnega izolacijskega materiala izboljšujejo izolacijske lastnosti in zmanjšujejo tveganje za začasno kondenzacijo vodne pare. Poleg tega zagotavljajo dolgotrajno zrakotesnost izoliranih steklenih plošč in zmanjšujejo izgubo toplote z zmanjšanjem toplotnega mosta na spoju profilne plošče.

Tags: No tags

Comments are closed.