Okna sončnega nadzora

Steklo, ki zmanjša pretok svetlobe in sončne energije v prostor. Na voljo so s selektivnim, vpojnim ali odsevnim steklom.

 

Selektivno steklo je od zunaj prekrito s posebno prevleko, ki zmanjša pretok sončne energije, ki vstopa v stavbo, hkrati pa ohranja razmeroma visoko stopnjo prepustnosti svetlobe. Sunshield lahko poleti zmanjša stroške, povezane z uporabo klimatskih naprav. To steklo lahko uporabljate samo v dvojni zasteklitvi, ni na voljo v enojni zasteklitvi.

 

Vpojno steklo , masno obarvano rjavo, sivo, zeleno ali modro. Steklo absorbira sončne žarke, kar zmanjšuje prepustnost svetlobe in količino sončne energije v stavbi. Sončno zaščitno steklo lahko zmanjša stroške, povezane z uporabo klimatskih naprav poleti, hkrati pa omeji uporabo senčnikov. To steklo se lahko uporablja kot enojno ali sestavljeno.

 

Odsevno steklo , brezbarvno ali zatemnjeno, rjavo, sivo, zeleno ali modro. Steklo je prevlečeno s kovinskim oksidom, tako da se od stekla odbije svetlobno sevanje, ki ustvari (v različni meri) zrcalni učinek. Omogoča tudi sočasno zmanjšanje infiltracije sončne energije. Odvisno od vrste prevleke lahko to steklo uporabimo kot enojno ali kompozitno.

 

Okna sončnega nadzora Specifikacija

  • razpoložljivo absorpcijsko steklo: Parsol ali Planibel,
  • na voljo selektivno steklo: Planistar SUN, Cool-Lite SKN,
  • na voljo odsevno steklo: Mirastar, Stopsol, Cool-Lite ST, Cool-Lite STB,
  • možnost omejevanja količine toplote, ki vstopa v notranjost,
  • možnost omejevanja količine svetlobe, ki vstopa v notranjost.
Tags: No tags

Comments are closed.